Kleren

Kleren

april 29, 2021 0 Door stropdassenmetlo

Kleren zijn een belangrijk middel voor mensen om hun lichaam te bedekken, ofwel voor het behouden van lichaamswarmte, of voor het uiten van een status.In de hedendaagse samenleving worden kleren vaak ook gebruikt voor de bescherming die het biedt bij bepaalde beroepen, zoals een beschermend pak voor een brandweerman, of voor het voldoen aan een kledingvoorschrift, bijvoorbeeld op school.

T shirts

T shirts zijn een vorm van kleding, die iedereen wel heeft in zijn of haar kledingkast. Een t shirt is een kledingstuk, zoals de naam al voorspelt, in de vorm van een t, en het bedekt het bovenlichaam met korte mouwen om de armen brij te laten. Een t shirt is een uniseks kledingstuk, wat betekent dat het gedragen wordt door man en vrouw, jong en oud. Eigenlijk was dit gebruikt als een onderhemd, om over een trui of vest te dragen, maar met de loop der tijd werd het steeds vaker gedragen als een los item, zoals nu. Vaak wordt er nu een singlet onder gedragen, een mouwloos hemdje, waarbij het vroeger een onderhemd was.

Tekst of quote

Een manier waarop men zichzelf kan uiten met zijn of haar kledij is met een t shirt. Een t shirt met tekst erop kan makkelijk uiten hoe je je voelt op een bepaalde dag, of een gedachtegang laten merken. Ook kan men iets anders vergelijkbaars erop zetten, een quote bijvoorbeeld. Een t-shirt met quote e erop kan ook laten zien hoe je je voelt, maar vaker laat het zien bij wat voor soort denken je mee leeft. Wat vaak te zien is bij bijvoorbeeld middelbare vrouwen, is een t shirt met daarop Carpe Diem, of ook wel pluk de dag. Dit laat zien dat je geniet van elke dag dat je leeft, de manier waarop je je leven leeft. Iets anders wat ook vaak gebruikt wordt is Live Laugh Love, wat betekent dat je blij moet zijn met wat je hebt, en je positiviteit zoveel mogelijk spreidt