Textiel bedrukken: wat zijn de mogelijkheden?

Textiel bedrukken: wat zijn de mogelijkheden?

april 28, 2021 0 Door stropdassenmetlo

 

Zou jij graag een eigen lijn met textiele producten willen starten? De mogelijkheden voor textiel bedrukken zijn werkelijk eindeloos in Nederland, en dus hoef je daarvoor echt niet naar het buitenland uit te wijken. Er zijn ontzettend veel technieken waarmee je textiel kunt bedrukken, zoals de zeefdruk. Een zeefdruk is soort platte mal waar de verf overheen wordt geveegd. Door de gaatjes in de zeef komt de print op de stof terecht. Met deze techniek kun je echt ontzettend veel soorten prints ontwerpen. Het enige nadeel eraan is dat je met textiel bedrukken met de zeefdruktechniek enkel kleurvlakken kunt maken, en dat de kleuren dus niet in elkaar kunnen overlopen.

 

Digitaal textiel bedrukken

Als je echt een hoge kwaliteit print wilt die super scherp is dan zou je in plaats van de zeefdruktechniek kunnen kiezen voor digitaal textiel bedrukken. Dit gaat ten eerste veel sneller, maar je drukt er ook veel scherper mee. Bovendien kun je er alle kleuren mee bedrukken die je maar wilt. Om die reden is digitaal textiel drukken vaak aan de dure kant. Het fijne aan deze techniek is wel dat je er hele kleine oplages mee kunt laten bedrukken. Je kunt immers direct starten en hoeft geen zeef of iets dergelijks te laten produceren. Daarom leent deze druktechniek zich zo goed voor drukwerk voor consumenten.

 

Drukwerk voor consumenten

Wil jij juist een hele kleine oplage textiel bedrukken of gewoon één enkel item? Dan kun je bij veel verschillende webshops terecht. Er zijn er genoeg waar je allerlei textiele items kunt laten personaliseren, met een foto bijvoorbeeld, of een andere afbeelding naar wens. Je betaalt gewoon eenmalig de kosten voor het drukken, plus de prijs van het item zelf. Doordat dit tegenwoordig op vrij grote schaal gebeurt is het lang zo duur niet meer om in je eigen ontwerpen rond te lopen. Heb jij het al eens geprobeerd? Kies een mooie foto, of een tekst die iets voor je betekent, en laat het op textiel drukken voor een originele look.